Villa Valentine
Achterhuis 'Le Balcon du Ciel'
Villa Valentine is een zogenaamde 'longere', een langgerekte boerderij die rond 1850 gebouwd is.

De boerderij bestaat uit twee delen:

VOORHUIS - 'La maison de Valentine'.
Aan de voorkant is de oorspronkelijke boerderij, waar de boerin Valentine vroeger leefde met haar man Valentin. Ze runden er een kruidenierszaakje in de keuken en in de woonkamer werd elke zondag gedanst door de boeren uit de buurt, waarbij de wijn uit de wijnvaten in de kelder rijkelijk vloeide. Naast het houden van dieren en runnen van de boerderij leefden ze van een kleine toelage die ze ontvingen voor het opvangen van wezen en pleegkinderen uit Parijs. De voorkant van de boerderij is verbouwd tot een knusse 'cottage' met behoud van sfeer.

ACHTERHUIS - 'Le Balcon du Ciel'.
Aan de achterkant van de boerderij is het voormalige schuur- en stalgedeelte, waar de dieren werden gehouden. De achterkant is verbouwd tot een zeer aparte, sfeervolle woning met behoud van authentieke details zoals balken en muren van 'pierres apparantes' (natuursteen) en een prachtig uitzicht over de groen beboste heuvels vanaf de overdekte houten veranda op de eerste verdieping. Als u niet zomaar een vakantiewoning zoekt maar iets unieks, bekijk dan de foto's en oordeel zelf. Werkelijk een plek om met een wijntje in de hand niets meer te wensen dan naar de blauwe lucht te staren ...en 's avonds naar opkomst van de maan en de sterren natuurlijk. Beide huizen hebben eigen prive terrassen, een eigen opgang en een apart gedeelte van de tuin. Beide huizen kunnen afzonderlijk worden gehuurd (op weekbasis, minimaal een week)

Het voorhuis noemen we 'La Maison de Valentine'. De oude boerderij is een charmante, eenvoudige en authentieke boerderij, waar de boer en zin vrouw vroeger leefden. Het voorhuis is op een respectvolle manier gerenoveerd, door moderne voorzieningen aan te brengen maar met instandhouding van de oude rustieke sfeer.

De schuur en de stallen zijn verbouwd tot een unieke woning met een overdekte veranda van meer dan twintig vierkante meter. Vanaf de veranda heeft u een adembenemend uitzicht over de vallei, de luchten en de groene heuvels. Daarom noemen wij het 'Le Balcon du Ciel', wat 'Het Balkon van de Hemel' betekent( naar een gedicht van de franse dichter Rimbaud). Het is een perfecte pek om te ontspannen ,tot rust te komen en je gedachten de vrije loop te laten.

'Le Balcon du Ciel' ('Het Hemelse Balkon')

Het verbouwde voormalige stalgedeelte staat op ongeveer duizend vierkante meter grond met verschillende terrassen. Vanaf het grote op het zuiden gelegen terras loop je meteen de sfeervolle woonkeuken binnen. Er staat een grote originele Bourgondische schouw met een gietijzeren open houtkachel. Tijdens het koken kan je voor de open haard een glas wijn drinken in een van de twee fauteuils. Verder vind je in de woonkeuken een grote houten eettafel met stoelen en een buffetkast . Er is een frans balkenplafond met twee grote eiken steunbalken. De keuken is uitgerust met een vaatwasser, dubbele spoelbak, een grote SMEG gasoven (90 cm), vijf-pits gasfornuis en een SMEG koelkast.

Vanuit de keuken loop je via de trap omhoog naar de ruime woonkamer met 6 meter hoog plafond met originele balken, eikenhouten vloer en openslaande deuren die uitkomen op de overdekte veranda van 3 bij zeven meter. Hierop staat een hardhouten tafel met vier stoelen en twee fauteuils. In de woonkamer staat een ruime comfortabele hoek loungebank en een ronde houten tafel met stoelen. Verder is er een stereo voor muziek en een dvd afspeler. Uiteraard zijn ook hier boeken en tijdschriften te gebruiken voor de huurders.

Tevens op de eerste verdieping vind je de slaapkamer met een comfortabel tweepersoons boxspringbed (maat 2 bij 1.60 meter) , nachtkastjes, leeslampjes, een kledingkast met oude franse houten luiken als deur en een make-up tafeltje. Gelijk naast de slaapkamer ligt de sfeervolle badkamer met daglicht, aparte regendouche en antiek gietijzeren ligbad op pootjes(!), een wastafel en toilet.

Vanuit de woonkamer kan je via een open trapje op de open mezzanine (tussenverdieping met dakraam) komen waar nog een tweepersoonsbed staat (2 meter bij 1.60 meter) en vanwaaruit je een mooi uitzicht hebt op de woonkamer.

De tuin heeft een ruim grasveld met prachtig uitzicht op rustige groene heuvels , een groot terras op het zuiden gelegen dat grenst aan de woonkeuken en waarop tevens een hardhouten tuinset van tafel en stoelen staat. Verder is er een kleiner schaduwterrras onder de boom met uitzicht op de vallei. Heerlijk om op het heetst van de dag te zitten of een boekje te lezen. Het verbouwde stalgedeelte van Villa Valentine genaamd 'Le Balcon du Ciel' is ideaal voor een stel, eventueel met oudere kinderen, of voor vier volwassenen. Het is (door de architectuur, de openingen in de balkonballustrade bijvoorbeeld en de open mezzanine) niet echt geschikt voor kleine kinderen of huisdieren.De omgeving

De boerderij ligt in de buurt van Villapourcon in een gehucht met een twintigtal boerenwoningen gebouwd van natuursteen ('pierres apparantes') Het dorp ligt op een heuvel op ongeveer 500 meter hoogte aan de voet van een bos. Een perfecte omgeving om lange wandelingen te maken of koeien te kijken. Of ga gewoon in de tuin in de hangmat liggen en nietsdoen.