Villa Valentine
Voorhuis 'La maison de Valentine'
Villa Valentine is een zogenaamde 'longere', een langgerekte boerderij die rond 1850 gebouwd is.

De boerderij bestaat uit twee delen:

VOORHUIS - 'La maison de Valentine'.
Aan de voorkant is de oorspronkelijke boerderij, waar de boerin Valentine vroeger leefde met haar man Valentin. Ze runden er een kruidenierszaakje in de keuken en in de woonkamer werd elke zondag gedanst door de boeren uit de buurt, waarbij de wijn uit de wijnvaten in de kelder rijkelijk vloeide. Naast het houden van dieren en runnen van de boerderij leefden ze van een kleine toelage die ze ontvingen voor het opvangen van wezen en pleegkinderen uit Parijs. De voorkant van de boerderij is verbouwd tot een knusse 'cottage' met behoud van sfeer.

ACHTERHUIS - 'Le Balcon du Ciel'.
Aan de achterkant van de boerderij is het voormalige schuur- en stalgedeelte, waar de dieren werden gehouden. De achterkant is verbouwd tot een zeer aparte, sfeervolle woning met behoud van authentieke details zoals balken en muren van 'pierres apparantes' (natuursteen) en een prachtig uitzicht over de groen beboste heuvels vanaf de overdekte houten veranda op de eerste verdieping. Als u niet zomaar een vakantiewoning zoekt maar iets unieks, bekijk dan de foto's en oordeel zelf. Werkelijk een plek om met een wijntje in de hand niets meer te wensen dan naar de blauwe lucht te staren ...en 's avonds naar opkomst van de maan en de sterren natuurlijk. Beide huizen hebben eigen prive terrassen, een eigen opgang en een apart gedeelte van de tuin. Beide huizen kunnen afzonderlijk worden gehuurd (op weekbasis, minimaal een week)

Het voorhuis noemen we 'La Maison de Valentine'. De oude boerderij is een charmante, eenvoudige en authentieke boerderij, waar de boer en zin vrouw vroeger leefden. Het voorhuis is op een respectvolle manier gerenoveerd, door moderne voorzieningen aan te brengen maar met instandhouding van de oude rustieke sfeer.

De schuur en de stallen zijn verbouwd tot een unieke woning met een overdekte veranda van meer dan twintig vierkante meter. Vanaf de veranda heeft u een adembenemend uitzicht over de vallei, de luchten en de groene heuvels. Daarom noemen wij het 'Le Balcon du Ciel', wat 'Het Balkon van de Hemel' betekent( naar een gedicht van de franse dichter Baudelaire). Het is een perfecte pek om te ontspannen ,tot rust te komen en je gedachten de vrije loop te laten.

'La maison de Valentine'

Je komt Valentine's oude boerderij binnen via de oude blauwe voordeur meteen in de woonkeuken, met een houten plafond, oude terracotta vloertegels , een houten keukentafel en een aanrecht met diepe wasbak. De keuken heeft een afwasmachine, een oven, een wasmachine en een koelkast. Op de keukentafel leggen we altijd een picnicmand met informatie en kaarten van de streek. Door de keuken loop je rechtstreeks de woonkamer in, eveneens met een frans balkenplafond, grote eikenhouten balken en een terracotta vloer. De woonkamer heeft een houtkachel, waar je een lekker vuurtje kunt stoken, twee comfortable zitbanken, een ronde houten tafel met twee stoelen en een antiek frans bed voor een dutje overdag. Er is een stereo voor een muziekje en er is voldoende leesmateriaal in de vorm van boeken en tijdschriften. Verder kunnen er films op dvd bekeken worden. In de hoek is de badkamer met een ligbad/douche, een wastafel en een toilet.

De trap leidt omhoog naar de slaapkamer op de zolder, met originele eikenhouten balkenstructuur en twee velux ramen, een opmaak tafeltje met spiegel en een klerenkast. Het dubbele bed is twee bij een meter zestig. (De slaapkamer is ruim genoeg om er eventueel een babybed bij te plaatsen.)

Vanuit de keuken kun je via de trap naar de tweede slaapkamer op de zolderverdieping, waar twee eenpersoons bedden staan (twee meter lang en negentig centimeter breed). Er is een lage opening tussen de beide slaapkamers met een deurtje (1,40 hoog), wat handig kan zijn voor ouders met kleine kinderen. Verder is er een babybed dat naar keuze in een van de slaapkamers kan worden neergezet.

Toegang tot de tuin: vanuit de woonkamer kun je via de zijdeur en een stenen trap naar beneden naar de besloten binnentuin (cour interieur) en de tuin. In de binnentuin staat een hardhouten tafel met stoelen en een grote parasol. Naast de binnentuin is er ook een zonneterras met hardhouten ligstoelen waarin je heerlijk kunt relaxen met uitzicht op de tuin en de heuvels. Vanaf het zonneterras stap je het tuingedeelte in dat bij het voorhuis hoort, met fruitbomen, grasveld en vijver.De omgeving

De boerderij ligt in de buurt van Villapourcon in een gehucht met een twintigtal boerenwoningen gebouwd van natuursteen ('pierres apparantes') Het dorp ligt op een heuvel op ongeveer 500 meter hoogte aan de voet van een bos. Een perfecte omgeving om lange wandelingen te maken of koeien te kijken. Of ga gewoon in de tuin in de hangmat liggen en nietsdoen.